Asināšana

Asināšanas darbi tiek veikti uz speciālām katram nažu tipam paredzētām iekārtām – kuteru nažiem speciāla automātikā iekārta, gaļas mašīnu nažiem un sietiem speciāla iekārta, apaļajiem jeb slaiseru nažiem speciāla palīgierīce, rokas nažiem augstas precizitātes un lielas veiktspējas iekārta ar iespēju asināt visdažādāko leņķu un pielietojuma nažus.


SLAISERU NAŽU ASMEŅU ASINĀŠANA tiek veikta uz profesionālas iekārtas, kas aprīkota ar speciālu leņķa fiksācijas mehānismu un dzesēšanas sitēmu. Mūsu sniegtā pakalpojuma kvalitāti augti ir novērtējuši lielākie pārtikas rūpniecības ražošanas un mazumtirdzniecības uzņēmumi.


KUTERU NAŽU ASINĀŠANA. Kvalitatīvi un profesionāli uzasināti nažu asmeņi, nodrošina ne tikai to ilgu un pareizu ekspluatāciju, bet arī nemainīgu kuterējamā produkta kvalitāti.  Kuteru nažu asināšanu veicam uz automatizētām iekārtām, kuras nodrošina pareizu asmeņa profila uzturēšanu dažādu konfigurāciju nažiem visā to asmeņu garumā. Lai asināšanas procesā nodrošinātu metāla struktūras nemainību, iekārtas ir aprīkotas ar īpaši izstrādātu dzesēšanas sistēmu. Nepieciešamības gadījumā pirms asināšanas veicam nažu restaurāciju. Pēc asināšanas naži tiek svērti un salikti pa pāriem, lai svars pārī neatšķirtos vairāk par 2 g, lai klientam tos saņemot ir ērta un ergonomiska uzstādīšana uz kutera. Patstāvīgie klienti tiek nodrošināti ar trieciendrošām nažu transportēšanas kastēm, kuras atbilst loģistikas prasībām.


GAĻAS MAĻAMĀS MAŠĪNAS NAŽU UN SIETU ASINĀŠANA. Veicam gaļas maļamo mašīnu nažu un sietu asināšanu, izmantojot specializētas tikai šim mērķim paredzētas iekārtas. Asināšanas procesā ar rotējošu dimanta slīpripu vispirms tiek veikta sietu un priekšgriezēju nažu apstrāde līdz gludas virsmas sasniegšanai. Pēc tam tiek asināti gaļas maļamo mašīnu naži (krustiņi), nodrošinot nažu un sietu virsmu savstarpējo paralelitāti, kas kalpo par pamatu gaļas maļamo mašīnu kvalitatīvai darbībai, saglabājot gaļas produkta sākotnējo kvalitāti malšanas procesa laikā.


ROKAS NAŽU ASINĀŠANA. Asināšana tiek veikta uz speciāli tam paredzētas iekārtas, dzesējot nazi ar dzesēšanas suspensiju. Dzesēšana nodrošina naža nepārkaršanu, lai neizmainītos metāla struktūra. Nazim tiek saglabāts nepieciešamais asmeņa profils, asinot vajadzīgajā leņķī.